Bjørnland bytter beite - har fått ny jobb

Avtroppende politidirektør Benedicte Bjørnland blir direktør for valgdirektoratet. − Jeg ser fram til å starte i ny jobb, sier Bjørnland.

Politidirektør Benedicte Bjørnland i samtale med PF-leder Unn Alma Skatvold på Arendalsuka tirsdag 13. august 2024. Til venstre forbundssekretær Linda Verdal.
Publisert Sist oppdatert

Det ble klart i statsråd i dag.

Bjørnland starter i stillingen som direktør for Valdirektoratet, som ligger under Kommunal- og distriktsdepartementet.

Stillingen er et åremål med varighet på seks år, og Bjørnland tiltrer når departementet bestemmer.

− Bjørnland har brei erfaring som toppleiar i statlege verksemder der samfunnstryggleik, og bevaring av demokratiet står sentralt. Eg er trygg på at Valdirektoratet får ein erfaren leiar, som vil ivareta samfunnsoppdraget saman med dei dyktige tilsette i direktoratet, kommunane og andre samarbeidspartnarar, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande i en pressemelding.

Ville ikke søke ny periode

Bjørnland meldte i august at hun ikke kom til å gå på en ny periode som politidirektør når åremålet hennes utløper i mars neste år.

− Mot slutten av en åremålsperiode er det naturlig å tenke på om tiden er inne for å la noen andre ta over, og jeg mener dette er et godt tidspunkt å slippe til nye krefter, sier Bjørnland i en melding på politiets intranett Kilden.

Meldingen kom en uke etter at Politiforum meldte at Bjørnland var i tenkeboksen om hun skulle gå løs på sitt andre åremål som politidirektør.

− Den 31. mars 2025 er åremålet ute. I god tid før det skal jeg ha formidlet ut hva jeg tenker, sa Bjørnland da.

Ser fram til ny jobb

I en pressemelding fra Kommunal- og distriktsdepartementet sier Bjørnland at hun ser fram til å starte i den nye jobben.

− Direktoratet har ansvar for viktige oppgåver, som handlar om demokratibeskyttelse i vid forstand. Tilliten til val og valprosessar i Noreg er høg. Valdirektoratet vil bidra til å oppretthalde denne tilliten fram mot stortingsvalet neste år, sier hun.

Bjørnland har også som politidirektør advart mot hatefulle ytringer og trusler mot lokalpolitikere, etter at dette var en del av politiets trusselvurdering i 2021.

– Lokaldemokratiet med sine kommunestyrer og lokallag er de politiske verkstedene som både sørger for et velfungerende lokaldemokrati, men som også utvikler dem som der framme blir stortingspolitikere og regjeringsmedlemmer. Når dette forvitrer, når politikere trues til taushet og lar være å ta på seg et politisk verv, så er dette et demokratisk problem. Dette er noe vi ser på som en potensiell trussel mot demokratiet, sa Bjørnland da til Politiforum.

Powered by Labrador CMS