Støre på 22.juli-markering: Forebygging er det vi må snakke om – Vi skal ha et sterkt politi i gatene som kan hindre at det verste skjer, men det er jo forebyggingen som er den store samtalen vi må ha, sa Støre under minnemarkeringen i dag.
Hvordan vurdere innsatspersonells krisehåndtering? Den første politipatruljen ved Utøya og 22. juli-kommisjonens vurdering.
Dørum: Kjenner meg ikke igjen i at vi som politikere agerer sånn Tidligere justisminister Odd Einar Dørum er uenig i Helge Renås beskrivelse av «beredskapspolitikkens dilemma».
Killengreen: - Også Politidirektoratet må ta ansvar Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen stiller seg bak mange av Helge Renås observasjoner om hvorfor politiet handlet som de gjorde den 22. juli.
Nye svar om 22. juli Snart 11 år etter terrorangrepene, har forsker Helge Renå satt seg fore å finne ut hvorfor politiet handlet som de gjorde den 22. juli 2011.
Jeg tror ikke noen av oss som var på jobb 22. juli kommer til å glemme den vakta, eller de påfølgende vaktene etter terroren Det er ikke slik at noen tåler mye mens andre tåler lite. Vi tåler forskjellig.
- Nytt utstyr og flere politifolk kan ikke beskytte oss mot alle farer og trusler I sin tale under 22. juli-markeringen sa Erna Solberg at Norges evne til å håndtere terrorangrep og alvorlig kriminalitet er sterkere enn noensinne.
Dagen som endret politiet Først ble politiet hyllet som helter, så kom kritikken. Slik endret 22. juli politiet.
Politiet blir midlertidig bevæpnet i fem dager Får bære våpen i perioden 19.-23. juli. – Skyldes ingen konkret trussel, sier Politidirektoratet (POD).
- Jeg fikk med meg en telefon. Den ringte hele natta, og på displayet sto det «Mamma» eller «Pappa» Terrorhandlingene 22. juli 2011 er de verste angrepene på Norge i fredstid. Her er noen av politiets egne historier fra den skjebnesvangre dagen.
Ny 22. juli-forskning: Derfor mobiliserte ikke politiet raskere Forsker Helge Renå mener det er tre faktorer som førte til at politiet ikke mobiliserte raskere under hendelsene 22. juli.
Riksveteranen Riksadvokat Tor-Aksel Busch har snudd i bevæpningssaken. Han mener skudd mot politiet bør gi strenge straffer, og han står fast ved adskilt politi og påtale. Busch ser tilbake ser tilbake på en lang karrière og mange viktige spørsmål.
Er det skadelig å delta i politiavhør? Å bli avhørt kort tid etter en traumatiserende hendelse kan gi utslag både i positiv og negativ retning.
Fra arkivet: Slik ble Sindre politimann Terroren. Oppgjøret. Endringen. Sindre Evensens tre år på Politihøgskolen ble innholdsrike både for ham selv - og for politiet.
– Det er ekstremt vanskelig å i etterkant sette seg inn i den situasjonen politifolk var i Stipendiat Helge Renå se på politiets innsats den 22. juli 2011 med et nytt blikk i sin doktorgrad.
Siste jobb for Kai Han har trent opp syv tjenestehunder på 30 år som hundefører, og bidratt i noen av de aller største sakene i Norge. Nå er det slutt for hundenestor Kai Iversen (57) og Trixxi (6).
Når terroren rammer Hvor godt rustet er norsk politi til å håndtere en alvorlig terrorsituasjon lik den som har rammet Europa?
Går 22. juli-rapporten etter i sømmene 22. juli-rapporten bør ikke betraktes som en «sannhetskommisjon» hvor siste ord er sagt, mener professor Liv Finstad.
Oslo opprettholder «22. juli-stillinger» Over 40 ansatte i Oslo politidistrikt som var ansatt med 22.juli-midler, sto i fare for å miste jobben. Men stram økonomistyring reddet dem.
Styrker politiets beredskapskapasitet Under 22. juli-redegjørelsen for Stortinget, ga statsminister Jens Stoltenberg lovnader om en rekke forbedringer for å styrke politiets beredskap.
Vi dreiv ikkje lønsforhandlingar! Fleire aviser hevdar at Politiets Fellesforbund like etter 22. juli kjempa for å sikre politifolk som måtte avbryte ferien best mogleg overtidsbetaling.
- Drev ikke lønnsforhandlinger etter 22. juli - Påstanden i Aftenposten er feil, sier leder i Politiets Fellesforbund (PF) Arne Johannessen.
- Samfunnet sviktet - Samfunnet sviktet den 22. juli, er min påstand, sier Arne Johannessen under åpningen av Politiets Fellesforbunds (PF) landsmøte 2011.
Folk er fornøyde med politiet Flertallet av befolkningen har ingenting å utsette på politiets innsats den 22. juli, viser en ny undersøkelse.
Frykter lekkasje til pressen Oslo tingrett nekter fortsatt å la bistandsadvokatene få tilgang til alle politiets dokumenter i 22. juli-saken.
Politiets egen historie: Utøya - time for time To måneder har gått siden mannskapet i Nordre Buskerud politidistrikt ble satt på sin største prøve noensinne. Her er deres historie.
142,5 millioner til politiet Justisdepartementet får lov til å overskride budsjettet med inntil 195 millioner kroner til arbeidet med 22. juli.
- Kun 100 prosent er godt nok Torsdag var alle de omkomne etter terrorangrepene identifisert. Det gikk unna i rekordfart.
Politiet har kontakt med FBI Oslo politidistrikt har opprettet kontakt med FBI i forbindelse med terroraksjonen 22. juli.
Et halvt års arbeid på en gang ID-gruppen til Kripos har vanligvis 150 saker på ett år. Etter angrepene sist fredag, fikk de 76 på en gang.
Markering på Politihøgskolen Justisdepartementets ansatte slår ring rundt Politihøgskolen klokken 12.
Politimann drept på Utøya En polititjenestemann som til daglig jobber i Politiets utlendingsenhet, ble drept på Utøya fredag.