Verdens sterkeste brannkvinne klarte opptakskravene til Beredskapstroppen - men bare så vidt Kun to av 20 svært trente kvinner klarte Beredskapstroppens fysiske krav under en kartlegging i regi av Norges Idrettshøyskole. En av dem er verdens sterkeste brannkvinne.
Minoriteter velger bort politiyrket Våre analyser viser at studenter med minoritetsbakgrunn har rundt åtte prosent høyere sannsynlighet for å falle fra politiutdanningen, og fem prosent større sannsynlighet for å slutte i yrket.
Norsk politi blir case i forskning om seksuell trakassering Et nordisk forskningsprosjekt skal delvis baseres på arbeidet som er gjort med å forebygge seksuell trakassering i politiet.
Skal undersøke om politiansatte har endret mening om politireformen Tenker politiansatte annerledes om politireformen i dag enn i 2016? Det skal Chris Hagen Magnussen finne ut.
Forsker på innsatslederne under Gjerdrum-raset – Etter 22. juli gikk mye av kritikken på at ressursene ikke fant hverandre, men det gjorde de på Gjerdrum, sier professor Cathrine Filstad.
Politiets kapasitets-undersøkelse av politioperativt område: Trylling med tall? På 1800-tallet observerte Fredric Taylor at arbeidere og maskiner ofte sto uvirksomme, og gjennom å ta tiden på de ansatte identifiserte han potensial for effektivisering. Politidirektoratets kapasitetsrapport har også stor tro på tallenes tale, men bygger på et langt tynnere grunnlag.
Forskere slår alarm om sex-ukultur: - Jeg blir opprørt Politidirektør Benedicte Bjørnland reagerer etter å ha fått høre om politiansatte som misbruker sin stilling overfor politistudenter eller andre ansatte, for å få sex.
En undring over forskningsformidling og retorikk Forskere som mener de har fasiten for Politihøgskolens operative trening, bør i det minste vite hvor skoen trykker i etaten i dag, og ikke for ni år siden.
Hva skjer hvis utfordringstrykket øker, slik vi har sett andre steder i verden? Vi tror det lave omfanget av maktbruk kan ha en annen forklaring, nemlig at hovedtyngden av utfordringer som politiet har stått overfor, ikke har vært så krevende at den øvre delen av maktstigen har vært nødvendig.
Politikultur og kjønn anno 2020 Det ser ut til å være lokale variasjoner i hva som preger kulturen i de ulike UEH-lagene rundt om i landet.
Barske menn og tafatte ledere – Om uheldige kulturer i Vest politidistrikt Hvorfor er det så få kvinner i Utrykningsenheten (UEH) i Vest politidistrikt? Det handler om kultur – mannskultur, ledelseskultur, varslerkultur, «metoo» og «cop couples».
Skriver historien om norsk politi: - Vi har noen kilometer med materiale Som en del av prosjektet skal førsteamanuensis Geir Heivoll ved PHS fordype seg i arkivmateriale som er ukjent for de fleste.
Får 10 millioner til forskningsprosjekt Forskere ved Politihøgskolen nådde helt opp i kampen om midler fra Forskningsrådet – og skal nå forske på digitalisert kunnskapsproduksjon i politiet.
Tankesett og beslutninger i skarpe, operative situasjoner Kan bestemte måter å tenke på påvirke kvaliteten på beslutningene man tar i skarpe, operative situasjoner? Det skal et nytt forskningsprosjekt undersøke.
Forsker på løgn i avhør - Nå kan hun vinne Forsker Grand Prix Marthe Lefsaker Sakrisvold, forsker ved Politihøgskolen, er en av ti norske forskere som skal konkurrere om seieren.
Forsker på ansatte som jobber med overgrep mot barn: - Vi hadde en forutinntatthet - Folks misoppfatninger om at jobben deres er «grusom» er en kilde til frustrasjon, sier forsker Eva Langvik.
Forsker om ny studie: - Bør vurdere treningskrav for politiansatte God fysisk form gjør at du takler akutte stressende situasjoner bedre, ifølge ny forskning. Også når situasjonen ikke er fysisk.
Tre av fire politifolk sier ressursmangel går ut over oppgaveløsningen En ny rapport om politireformens konsekvenser for de ansatte i politiet og politiets relasjon til publikum, tegner et dystert bilde av politiets hverdag.
Ny 22. juli-forskning: Derfor mobiliserte ikke politiet raskere Forsker Helge Renå mener det er tre faktorer som førte til at politiet ikke mobiliserte raskere under hendelsene 22. juli.
Forskning på politihunder: Kan sile ut de beste når de er et halvt år Utdanningen av politihunder kan starte allerede når de er seks måneder gamle, viser ny studie.
Noe galt med lederkulturen? Det finner vi ingen bevis for Men det har ikke vært fokus på ledelse som fag, og det er noe annet, skriver professorene Filstad og Karp.
Forskere om politireformen: - Det er noen lamper som lyser I en ny rapport kommer forskerne Cathrine Filstad og Tom Karp med fire anbefalinger om hva som må til for å få nærpolitireformen på rett spor.
80 prosent av politiansatte mener politireformen ikke gir mening I ny undersøkelse oppgir 90 prosent at publikums tilgjengelighet til politiet har blitt dårligere, eller det samme som før. - Tydelig at vi er på vei i feil retning, sier PF- leder Sigve Bolstad.
Jobber med overgrep mot barn. Nå skal de forskes på Forskere ved NTNU skal studere hvilken belastning politiansatte som jobber med overgrep mot barn blir utsatt for.
Kritisk til definisjon av politiets «kjerneoppgaver» I sin nye bok forsøker Liv Finstad å svare på spørsmålet «Hva er politi?». Svaret er større enn det som ramses opp i reformer og analyser.
Formidling etter skreddersøm, la oss gå i dialog! Du som står i førstelinjen, eller er politileder, synes du at du har god kunnskap om forskningen ved Politihøgskolen? Visste du at forskningen ved Politihøgskolen blomstrer?
Nå skal forskerne undersøke om politireformen gjør politiet bedre Bidrar politireformen til at politiet leverer bedre kvalitet i tjenesten? Det spørsmålet håper nå en gruppe forskere å få svar på.
Dette skjer med hjernen din på nattevakt Uansett hvor mye du sover på dagen, fungerer ikke hjernen som den skal. Det viser ny forskning.
Kan en bit av en blykule oppklare en kriminalsak? Kula mangler og bare små biter av bly finnes igjen på åstedet. Det kan være nok for å finne typen ammunisjon som ble brukt, viser ny studie.
Pioneren Etter 25 år med politiforskning takker professor Liv Finstad for seg. Nå gjør hun opp status for sitt forhold til politiet. Men det er én ting hun angrer på.
Forsker på anonymisering av politifolk I dag finnes det ikke noe klart lovverk som gir politiansatte rett til å forbli anonyme. Det blir nå gjenstand for forskning.
– Politiet må løse flere helseoppdrag og skyter flere med el-pistol Politiet i England og Wales opplever kraftig økning i oppdrag der psykisk syke er involvert, som følge av kutt i helse- og sosialtjenester, mener britisk forsker.
Politifolk usikre på når de kan bli fratatt våpenet Men behandler vanlige folk som før, selv om de har våpen på hofta, viser ny masteroppgave fra PHS.
Politiansatte tror ikke på reformen Mindre enn en tredjedel av politiansatte tror politireformen vil ha positive konsekvenser for deres eget arbeidssted.
– Sherlock Holmes tar feil. Han er for kjapp og trekker konklusjoner som åpenbart har svakheter Politimannen Ivar Fahsing har nylig tatt doktorgrad i etterforskning. Nå går han i spissen for en viktig endring av faget.
Mellomledere i politiet og deres lojalitet I politiforskning er mellomlederen omtalt som endringsnøkkelen i organisasjonen. Men hvordan lojalitetsforventinger knytter seg til oppgaveløsning er ikke undersøkt.
– Lytt til politifolks erfaring Linda Hoel mener både politikerne og etaten selv, har mye å lære av den praktiske erfaringen politifolk gjør seg i hverdagen.