Tengs-saken: I dag startet et åtte uker langt rettsmaraton Ble den 17 år gamle Birgitte Tengs drept av den nå 52 år gamle mannen, på Karmøy i 1995? I dag startet rettssaken som skal gi svaret på den uløste drapsgåten.
Fagpressens journalistpris til Politiforum Politiforum fikk prisen for dokumentaren om Birgitte Tengs-etterforsker Stian Elle.
Overivrig ryddegutt I sin iver etter å renvaske både avdøde Stian Elle og hans nærmeste overordnede, taktisk etterforskningsleder Ståle Finsal, foretar Ola Thune selv en oppsiktsvekkende ansvarsfraskrivelse av Kripos og etatens utilbørlige avhørsmetoder, skriver Bjørn Olav Jahr.
Snakker ut etter Birgitte Tengs-saken Ola Thune ryddet opp i Kripos etter Birgitte Tengs-saken. Nå forteller han for første gang om en mordkommisjon i ruiner og hvorfor det var så galt å legge skylda på Stian Elle.
Kripos-sjefen: – Personaloppfølging er et ledelsesansvar 20 år etter Birgitte Tengs-saken og kritikken mot Stian Elle, har Kripos i dag helt andre systemer for å ivareta sine medarbeidere.
Stian Elles historie - Er vi flinke nok til å vise omsorg? I forrige uke leste jeg Politiforums artikkel om Stian Elle. Den gjorde sterkt inntrykk.
Syndebukken - DEL 3: Saken som aldri slapp (2000-2007) Birgitte Tengs-saken er avgjort i rettssystemet, og avhører Stian Elle går videre i karrieren. Men det er vanskelig å legge saken bak seg.
Syndebukken - DEL 2: Drapet som endret alt (1995-1999) Kripos-avhører Stian Elle blir hentet inn for å avhøre fetteren til Birgitte Tengs. De 180 timene inne på avhørsrommet, blir skjebnesvangre.
Syndebukken - DEL 1: En avhører blir til (1960-1995) Stian Elle var regnet som politiets aller beste avhører. Birgitte Tengs-saken endret alt. Dette er hans historie.