Enighet om særaldersgrense
Det er enighet i forhandlingene om pensjonsreglene for arbeidstakere med særaldersgrenser.
Det melder Unio i en pressemelding.
Avtalen innebærer at de som har særaldersgrense får et livsvarig særalderspåslag som skal sikre pensjonen når de går av tidligere enn de som har vanlig aldersgrense.
Særalderspåslaget blir slik, ifølge Unio:
- 5,8 prosent for de som har særaldergrense 65 år
- 6,5 prosent for grensen på 63 år
- 7,7 prosent for de som har særaldergrense 60 år
Forhandler om hvem senere
– Gjennom disse forhandlingene har vi oppnådd bedre rettigheter for de med særaldersgrenser, enn det som lå i den midlertidige ordningen for særalderspensjon fra 2020 og tilbudet som ble gitt i 2020, sier Ragnhild Lied i pressemeldingen.
Unio - paraplyorganisasjonen som Politiets Fellesforbund er en del av - understreker i pressemeldingen at spørsmålet om hvem som skal ha særaldersgrense gjenstår.
«Den avtalen som er inngått nå gjelder bare pensjonsreglene til de som har særaldersgrense. Spørsmålet om hvem som skal ha særaldersgrense i framtida skal behandles i en senere prosess», står det i pressemeldingen.
Fornøyd regjering
Samtalene om særaldersgrensen har pågått mellom regjeringen og KS, Spekter, LO, Unio, Akademikerne og YS siden juni.
Bakgrunnen er den nye offentlige tjenestepensjonen som gjelder alle offentlig ansatte som er født i 1963 eller senere. Reglene som det nå er enighet om, er nødvendige supplerende regler for grupper som har særaldersgrenser.
– Både regjeringen og partene har strukket seg langt for å komme til enighet. Jeg er stolt av arbeidet som vi har gjort sammen, og den avtalen vi har fått til, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en pressemelding.