Fikk politiets høyeste utmerkelse

Anders Thornberg, tidligere Rikspolitisjef i Sverige, og Seppo Kolehmainen, tidligere politidirektør i Finland, ble i dag tildelt politiets hederskors. 

HENGER HØYT: I dag tildelte politidirektør Benedicte Bjørnland politiets hederskors til Anders Thornberg, tidligere Rikspolitisjef i Sverige, og Seppo Kolehmainen, tidligere politidirektør i Finland.
Publisert Sist oppdatert

Anders Thornberg, tidligere Rikspolitisjef i Sverige, og Seppo Kolehmainen, tidligere politidirektør i Finland, mottok politiets hederskors for særdeles fortjenestefull innsats for norsk politi og nordisk politisamarbeid. 

Hederskorset ble utdelt av politidirektør Benedicte Bjørnland. 

− Jeg vil takke Thornberg og Kolehmainen for deres innsats for å styrke det nordiske politisamarbeidet. Tildelingen av politiets hederskors er en anerkjennelse av denne innsatsen i en tid hvor verdien av samarbeid på tvers av landegrensene er viktigere enn noen gang, sier politidirektør Benedicte Bjørnland, i en pressemelding. 

Grenseløs kriminalitet

Hun legger til at trusselen fra kriminelle nettverk er grenseløs, og at internasjonalt politisamarbeid blir stadig viktigere for å kunne møte felles utfordringer knyttet til bekjempelse av alvorlig kriminalitet.

− Det må jobbes grenseløst for å svekke muligheten til å begå eller styre kriminalitet i Norge fra utlandet. Med en ny sikkerhetspolitisk situasjon må vi samtidig være forberedt på at statlige aktører kan bruke kriminelle nettverk for å nå sine mål. Dette kan utgjøre en betydelig trussel mot norske sikkerhetsinteresser, noe som bidrar til å forsterke verdien av internasjonalt samarbeid, sier Bjørnland.

LES OGSÅ: Arne Johannessen får politiets Hederskors 

Godt samarbeid 

Norsk politi samarbeider med andre lands politimyndigheter blant annet gjennom Europol. Europol beskrives trusselen fra organisert kriminalitet som større enn terror, i sin nyeste trusselvurdering. Dette er utfordringer Norge, Sverige og Finland samarbeider tett om. 

− Skal vi forhindre at kriminelle aktører får et sterkere fotfeste, og at Norge blir et attraktivt sted for internasjonale kriminelle nettverk, må vi fortsette det gode samarbeidet og jobbe sammen. Jeg vil takke Thornberg og Kolehmainen for å ha lagt et godt grunnlag som vi skal bygge videre på i tiden fremover, sier Bjørnland, i pressemeldingen. 

Politiets Hederskors er en norsk medalje som blir delt ut av politidirektøren. Medaljen ble innstiftet i 2002. Den er den fremste av flere etatsmedaljer i politiet og rangerer foran Politimedaljen med laurbærgren og Politimedaljen.

Powered by Labrador CMS