Forsvarer: – Hagens tillit til politiet er svekket

Tom Hagens tillit til politiet er svekket, men endringer i politiets etterforskningsledelse gir håp om at saken kan bli oppklart, sier hans advokat.

Advokat Svein Holden og Mikkel Toft Gimse kommenterer beslutningen vedrørende Tom Hagen.
Publisert Sist oppdatert

– Det er klart at Tom Hagens tillit til politiet har blitt svekket. Men man noterer seg at det har vært endring i sentrale personer og at det har ført til en endring av fokus, så Tom Hagen og hans familie har et håp om at man skal klare å oppklare saken og finne gjerningspersonene, sa hans advokat Mikkel Toft Gimse på en pressekonferanse fredag.

Tidligere fredag ble det kjent at Riksadvokaten har besluttet at saken mot Hagen skal henlegges.

Tom Hagens forsvarer Svein Holden retter kraftig kritikk mot politiet og sier det er helt umulig å forestille seg belastningen for Hagen og familien.

– Politiet lekket informasjon

Politiet fulgte ikke loven i pågripelse og lekket taushetsbelagt informasjon til mediene, var blant anklagene Holden kom med under pressekonferansen fredag ettermiddag.

Han anklaget også mediene for å være ukritiske til politiets etterforskning.

– I sum tror jeg kort og godt at det må være umulig å forestille seg hvilken belastning det har vært for Hagen og hans familie å leve i denne mediestormen i snart seks år, sa Holden.

– Ikke bare har de mistet Anne-Elisabeth Hagen på en forferdelig måte. De har i tillegg måttet leve med politiets totalt urettmessige anklage mot Hagen, sa han videre.

I tolv avhør

Advokat Gimse sa at Tom Hagen var redd at tunnelsynet på ham i store deler av saken, har fått konsekvenser for muligheten til å oppklare og finne de som står bak denne forsvinningen.

I august 2022 trakk flere av lederne i etterforskningen seg fra saken.

Tom Hagen var blant annet i tolv avhør og samarbeidet med politiet så godt han kunne i tiden etter Anne-Elisabeth Hagens forsvinning, sier hans advokat.

– Vi ønsker atter en gang å understreke at det ikke er et fnugg av bevis for at Tom Hagen har bidratt til bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen, sier advokat Holden.

Da Anne-Elisabeth forsvant 31. oktober 2018, hadde hun og Tom Hagen vært gift i nærmere 50 år. Hagen bisto politiet så godt han kunne, sier Holden.

– Han var i ikke mindre enn tolv avhør. Han sendte etter oppfordring fra etterforskningsledelsen en rekke notater til politiet for å bistå dem i deres etterforskning. I tillegg gjennomførte han tallrike møter med politiets krise- og gisselforhandlertjeneste, sier Holden.

– På dette tidspunktet visste vi imidlertid ikke at politiet hadde rettet søkelyset mot Hagen og at han siden juni 2019 var utsatt for en massiv skjult etterforskning, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS