Holder fremdriftsplanen: Oslos nye politihus tar form

Bygget som skal huse rundt 500 politifolk og politiets hundetjeneste står ferdig ved årsskifte.

BYGGEPLASS: Slik så den kommende politistasjonen ut i juli.
Publisert

På Kjelsrud i Oslo bygges en ny politistasjon som skal samle hundetjenesten i byen, samt politistasjonene på Stovner og Manglerud.

Kjelsrud ligger i bydel Alna på Oslo øst.

Politistasjonen vil dekke sju bydeler i Oslo øst med nærmere 300.000 innbyggere.

Holder fremdriften

Relog, som bygger politihuset, holder fremdriftsplanen som innebærer en overtakelse av bygget fra entreprenør i løpet av første kvartal 2025.

Det bekrefter markedsdirektør Ketil Ervik i Relog. I juni 2023 fryktet man at prosjektet lå noen uker eller måneder etter planen, men nå kan det se ut til at overtakelsen kan skje som planlagt.

Det er Stein Halvorsen Arkitekter som har tegnet politihuset. Politistasjonens hovedmateriale er rødbrun bekledningstegl, altså teglflis, og vil ha en naturlig fargevariasjon.

Ekstra etasjer

Bakgrunnen for at politiet ønsker den nye stasjonen, er at kontraktene for Stovner og Manglerud politistasjoner utløper ved utgangen av 2023, opplyste politiet i en pressemelding i 2021. 

På bildet av det som nå er en byggeplass (øverst i saken), kan man tydelig se hvordan det splitter nye politihuset tar form. 

SLIK SKAL DET BLI: Det nye politistasjonen vil huse 500 politifolk og politiets hundetjeneste.

Prosjektleder Beate Eikrem fortalte i fjor sommer at det ble prosjektert inn et par etasjer ekstra slik at det er en utviklingsmulighet for politiet i den ene blokka. 

- Politiet har ofte behov for mer areal, så per nå vil disse etasjene stå uinnredet og klare til fremtidig bruk, sa prosjektledern sommeren i fjor.

Powered by Labrador CMS