Høyesterett skal behandle dommen i Kongsberg-saken i november

En politimann i Kongsberg ble dømt til 120 dagers fengsel i lagmannsretten i den såkalte Kongsberg-saken. Høyesterett skal behandle dommen 12. og 13. november.

En politibetjent fra Sør-Øst politidistrikt ble tiltalt av Spesialenheten for grov kroppskrenkelse ved en pågripelse ved denne kombinerte Deli de Luca-fillialen og Esso-stasjonen i Kongsberg sentrum natt til 30. oktober 2022.
Publisert Sist oppdatert

Det skriver Laagendalsposten.

Politimannen var tiltalt for grov kroppskrenkelse og grov uaktsomt brudd på tjenesteplikten etter at han brukte vold mot Kevin Simensen natt til 30. november i 2022. Han var også tiltalt for å ha slått Simensens kamerat Kristian Teigen to ganger i låret med batong.

Han ble først frifunnet i tingretten, der dommerne var uenige om politimannen burde dømmes eller frifinnes, men et flertall kom fram til at voldsbruken framsto som forsvarlig.

I Borgarting lagmannsrett ble politimannen i april, under dissens, dømt til 120 dagers fengsel. Allerede da varslet politimannens forsvarere at de kom til å anke dommen. 

– Min klient er svært skuffet over dommen etter at han ble frifunnet i tingretten, og vi vil anke denne dommen til Høyesterett, sa Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma, som representerer politimannen. 

Høyesteretts ankeutvalg besluttet tidligere i år at de skal behandle saken. 

LES OGSÅ: Kongsberg-saken: Politimannen dømt

Powered by Labrador CMS