Hun er årets leder i politiet

Tone Ribe, seksjonsleder for FEFE i Agder politidistrikt, er kåret til «Årets leder» i politiet.

ÅRETS LEDERE: Her overrekkes Tone Ribe prisen av «Årets leder» av leder for PFPL, Lars Reiersen. Politimester Kjerstin Askholt tok andre plassen, og var også til stedet under overrekkelsen.
Publisert Sist oppdatert

Tone Ribe, seksjonsleder for FEFE i Agder politidistrikt, er kåret til «Årets leder» i politiet.

Prisen har blitt delt ut siden 2017 og er et samarbeid mellom Politiets Fellesforbund og NPL/Parat.

Det er de ansatte som nominerer, og denne gangen kom det inn 38 nominasjoner, fordelt på ledere på alle nivåer. Fra avsnittsledere til politimestere.

– Det er i sum veldig hyggelig å bli kåret av sine egne, sier Ribe.

Som fikk prisen under et felles arrangement i Agder politidistrikt. Hun ble overrasket da blant annet politidirektør Benedicte Bjørnland og leder i Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold, dukket opp på skjermen. De sitter i juryen

Inspirere og motiverer

I juryens begrunnelse trekkes det frem at å bli nominert av dem man er satt til å lede, gjør prisen ekstra verdifull for en leder.

«Årets leder inspirerer, motiverer og tar vare på de ansatte, samtidig som hun leverer resultater og bygger et politi som er rustet for fremtiden. Hun har bygd et sterkt fagmiljø, og hun har skapt et arbeidsmiljø som gjør at folk trives og leverer sitt aller beste», heter det i juryens begrunnelse.

Videre trekkes det frem at Ribe er tydelig på hva som skal til for å lykkes.

«Hun følger opp med handling, og ikke minst oppmuntrer hun alle til å tenke nytt og se muligheter. Hennes evne til å redusere stress og gi klare prioriteringer er enestående, samtidig som hun ser hver enkelt medarbeider, gir rom for tilpasninger basert på livsfase - og med det bygger tillit og motivasjon», heter det også.

Det vises også til at hennes ansatte trekker spesielt fram hennes varme og inkluderende personlighet som gjør at hun evner å skape et godt samarbeid mellom ulike fagmiljøer, ansatte og tillitsvalgte.

«Hun er lederen som alltid gjør det lille ekstra, samtidig som hun viser høy integritet, åpenhet og etisk standard i alt hun gjør. Det gjør at hun er en respektert leder i Agder, og ikke bare i sin egen enhet. Hun har blitt nominert til denne prisen hele fire ganger, og det viser at hun som leder holder høy standard over tid», skriver juryen avslutningsvis.

Stor fallhøyde

Prisvinneren Ribe kjenner litt på et av punktene, som juryen trekker frem, nemlig dette med at hun har vært god til å forebygge stress. 

– Det er hektisk i Agder for tiden og det er mye å gjøre, så jeg kjenner litt på den altså. Det er ikke alt som er riktig hver dag, men jeg har kanskje i sum vært god til å forebygge stress, sier hun.

Ribe legger til:

– Når du får en sånn utmerkelse, så er jo fallhøyden stor. Da blir det forventet at du skal være god på alt som har med ledelse å gjøre, men det er jeg jo slettes ikke. Jeg gjør feil hele tiden, men når jeg har gjort en feil, så tror jeg evner å beklage det og være ydmyk på det, fortsette hun.

Lov å gjøre feil

Ribe forteller at hun er veldig opptatt av at for å få til fagutvikling så må de tørre å gjøre feil.

– Mantra mitt er «ingen feil, ingen utvikling». Det betyr ikke at vi må gjøre feil for å få til utvikling, men i prosessen med å få utvikling så gjør en feil og det må en tørre. Man må prøve å gjøre nye ting, kanskje går det ikke, men da da må vi prøve noe annet. Jeg prøver å ufarliggjøre det å gjøre feil, fortsetter hun.

Ribe legger til at da hun var analytiker tilbake i tid, så var hun livredd for å for eksempel skrive feil tall i rapporter.

– Men vi er bare mennesker og vi gjør feil, og jeg har blitt mye tryggere på det selv og det er lettere for meg å trygge andre. Jeg pleier å si at «hvis dere gjør feil, så er det min feil, for da har jeg gitt deg for mye å gjøre». For å liksom ufarliggjøre det og ha litt humor på det. Vi må tørre å feile for å få utvikling, avslutter hun.

Topp ti

Årets ti finalister, de tre første er rangert i rekkefølge. Finalistene fra 4-10.plass er ikke rangert, og nevnes i tilfeldig rekkefølge:

1. Tone Ribe, seksjonsleder, FEFE, Agder politidistrikt. Se juryens beskrivelse i saken.

2. Kjerstin Askholt, politimester i Agder. Askholt fikk hele tre nominasjoner til årets leder, og det er tydelig at noe positivt skjer i Agder. Askholt har som øverste leder klart å sette ny retning på en måte som imponerer ansatte, ledere og tillitsvalgte. Hun får en fortjent andreplass i årets leder – kåring.

3. Tony Andre Gjerde, stasjonssjef, Møre og Romsdal politidistrikt.

Gjerde er nominert til prisen flere ganger, og hans ansatte fremhever hans unike evne til å motivere og inspirere, og ikke minst hans gjennomføringsevne. Han ser sine ansatte, og er flink til å gi både ros og ris på en konstruktiv måte.

Oddbjørn Solheim, GDE leder, Møre og Romsdal. Ansatte fremhever at han er folkelig, tydelig, beslutningsdyktig og engasjert leder.

Siw Thokle, stasjonssjef, Sør-Øst pd. Engasjert og tilstedeværende leder som også er en tydelig stemme i lokalmiljøet.

Snorre Bogfjellmo, leder SEFE, Nordland pd. Leder som er opptatt av at alle skal bidra, men også at alle skal ha det bra. Ansvarsbevisst og tydelig, men samtidig alltid i godt humør.

Andreas Opstad, avsnittsleder, operativ krimanalyse, Oslo pd. Stort fokus på fagutvikling og forbedring, og et stort ønske om at medarbeiderne skal utvikle seg.

Janne Austnes, seksjonsleder, ID-avklaring, Politiets utlendingsenhet. Stor arbeidskapasitet, og gir sine ansatte handlingsrom, samtidig som hun er en sterk faglig støtte.

Grethe Løland, enhetsleder FUF, Øst pd. Setter klare mål, og opptatt av gjennomføringsevne, samtidig som hun ser alle sine ansatte.

Hilde Ebeltoft-Skaugrud, kommunikasjonsdirektør, Politidirektoratet. Unik evne til å se helheten og kraften i å jobbe sammen for å løse oppgaver. Har satt kommunikasjon på kartet i politi-Norge!

Powered by Labrador CMS