Tre politibiler punkterte under biljakt – hadde kjørt over «spanske ryttere»

Natt til søndag var politiet i Agder på jakt etter en bil som ikke ville stanse for kontroll. Da bilen ble stanset, hadde tre av politibilene punktert.

Publisert

Politibilene hadde kjørt over det som egentlig heter fotangler, men som ofte omtales som «spanske ryttere». Det er uklart hvem som la de spisse gjenstandene i veibanen, skriver Fædrelandsvennen.

Bilen som politiet jaktet på, ble stanset etter rundt ett kvarter ved bruk av spikermatte, og en mann i 30-årene ble pågrepet.

Selv om politiet ikke har oversikt over hvem som har lagt ut de spisse hindrene i veibanen, har de ifølge operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen i Agder politidistrikt informasjon som tilsier at føreren av bilen som ble forfulgt, ikke la dem ut.

Han sier at politiet likevel setter hendelsen i sammenheng med bilen som ikke ville stanse.

– Det er flere alternativer. Enten kan det være en separat hendelse, eller så kan det være en «hjelper» til den bilen vi forsøkte å stanse, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen forteller at han aldri har opplevd noe lignende i seks års arbeid ved operasjonssentralen, men nevner at lignende fotangler ble brukt under Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Powered by Labrador CMS