Kripos-sjefen sitter på åremål for en periode på seks år. Den nye sjefen tilbys en «utfordrende og spennende arbeidsplass» for den som vil være med på å forme fremtidens politi.
Da stillingen ble lyst ut, kom det også frem at Kripos-sjefen også må ha utstrakt evne til utvikling av organisasjonen i samarbeid med Politidirektoratet og politidistriktene.
I tillegg må den nye toppen være resultatorientert og ha god gjennomføringsevne. Samt ha svært god evne til samhandling internt, i etaten og mot andre samfunnsaktører og samarbeidspartnere. Være en relasjonsbygger og ha god evne til kommunikasjon og budskapsformidling.
Det jobber rundt 650 ansatte i Kripos, som igjen er underlagt Politidirektoratet.
Ble danket ut
Da søkerlisten ble offentliggjort tidligere i år, viste den at også den sittende Kripos-sjefen Ketil Haukaas hadde søkt på stillingen.
57-åringen har sittet i sjefsstolen siden 2012, da han tok over etter at Odd Reidar Humlegård ble politidirektør. Haukaas kom da fra stillingen som assisterende Kripos-sjef.
Juristen har tidligere vært politimester i Østfinnmark politidistrikt, og konstituert politimester ved Sør-Varanger politidistrikt. I tillegg har han erfaring som statsadvokat, og politiinspektør.
Haukaas var i utgangspunktet midlertidig beskikket som Kripos-sjef fram til 31. desember 2019, men etter anmodning fra Politidirektoratet ble perioden forlenget med seks måneder - nettopp for å ta høyde for gjennomføringen av ansettelsesprosessen.
Den tredje av de til sammen fire søkerne var Musa Matoshi, som står oppført med en stilling som «politi instruktør». Den siste kandidaten valgte å trekke seg.