Leter etter tomt til nytt politihus i Bergen innen 14. oktober

Statsbygg og Politidirektoratet leter nå etter en tomt på minst åtte mål til det nye politihuset i Bergen. Fristen for tilbyderne går ut allerede 14. oktober.

Politihuset i Bergen.
Publisert

Det melder Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding i dag.

– Vi er opptatt av å sikre at politiet har gode fasiliteter for å utføre sitt viktige samfunnsoppdrag, sier justis- og beredskapsminister Emilie Mehl (Sp) i pressemeldingen.

Som Politiforum meldte i august, risikerer politiet i Bergen å stå uten politihus før det nye står klart - fordi et forslag til ny bybanetrase kan føre til at den ene delen av politihuset må rives. 

– Hvis det prosjektet blir noe av, og de skal grave utenfor politihuset og stenge utrykningsveien vår, vil det påvirke oss. Det må vi ta hensyn til. Det gjelder å kartlegge de tingene som påvirker dette, så vi finner ut hva som er best for oss, sa Merethe Mæland, leder for Stab for virksomhetsstyring i Vest politidistrikt da.

22.000 kvadratmeter

Nå søker Statsbygg altså etter en ny tomt - bebygd eller ubebygd - som skal kunne romme en bygningsmasse på cirka 22.000 kvadratmeter.

– Det er viktig at denne saken har god fremdrift. Vi har en god og konstruktiv dialog med Bergen kommune. Det er samtidig viktig at budsjettene til politiet disponeres slik at landet får mest mulig politikraft for pengene, sier Mehl i pressemeldingen.

Fristen for å levere inn tilbud går ut allerede 14. oktober.

«Justis- og beredskapsdepartementet håper på å få inn flere gode tilbud, og vil samarbeide tett med Bergen kommune og interessenter for å sikre en best mulig løsning for det nye politihuset», skriver de i pressemeldingen.

– Et nytt politihus i Bergen vil forbedre arbeidsforholdene for våre polititjenestemenn, og bidra til økt trygghet og sikkerhet i lokalsamfunnet, sier Mehl.

I dette området søkes det etter tomter til nytt politihus i Bergen.

To innkjøringer

I tillegg til størrelsen på tomt og bygningsmasse, stilles det krav til at tomta er avsatt til utbyggingsformål i kommuneplanens arealdel og har mulighet for minst to separate inn- og utkjøringer med god framkommelighet til sentrum.

Beliggenheten er begrenset til et område fra sentrum og sør-østover til Minde og Årstad.

Kontrakten for dagens politihus løper til 2028, men Statsbygg har tidligere anslått at det nye bygget vil kunne stå ferdig tidlig på 2030-tallet.

Powered by Labrador CMS