Debatt
«Politihøgskolen samler fagmiljøene for å være i forkant av politiets behov for oppdatert kompetanse»
Omorganiseringen på Politihøgskolen gjør at vi vil ligne mer på andre høgskoler og universiteter, men samtidig bevare det særegne ved politiutdanningen.
Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.
Politihøgskolen har i 2024 vært gjennom en større omorganiseringsprosess. I dag er høgskolen organisert etter studienivå og studiested.
Fra 1. januar 2025 vil det være tre faginstitutter på tvers av studienivå og studiested: Institutt for forebygging, etterretning og politivitenskap, Institutt for fellesoperative fag og Institutt for etterforskning og påtale.
Endringen i organisasjonskartet vil samle fagmiljøer i mer robuste enheter for bedre å legge til rette godt forskningssamarbeid, sikre tettere kobling mellom forsking og undervisning og bedre utnyttelse av ressurser.
Slik vil Politihøgskolen ligne mer på andre høgskoler og universiteter, men samtidig bevares det særegne ved politiutdanningen. Alle studiesteder og utdanningssenteret på Kongsvinger består. Omorganiseringen fører heller ikke til nedbemanning.
Nå samles fagmiljøene slik at vi er i forkant av politiets behov for oppdatert kompetanse.
Vi skal fortsatt levere utdanning av høy kvalitet og forskning som bidrar til et tryggere samfunn.
Nå samles fagmiljøene slik at vi er i forkant av politiets behov for oppdatert kompetanse. Slik blir vi enda bedre rustet til å levere på samfunnsoppdraget vårt.
I tillegg til de tre instituttene etableres det et kunnskapssenter. Kunnskapssenteret skal ivareta oppgaver knyttet til kunnskapsstøtte og -formidling. Det innebærer blant annet å sammenfatte nasjonal og internasjonal forskning som er relevant for justissektoren.
Omorganiseringen fører til omrokkeringer for flere av dagens ledere. Assisterende rektor Kjell Eirik Mortensen går inn i ny rolle som prorektor utdanning.
Nåværende leder av forskningsavdelingen Lene Bomann-Larsen blir prorektor forskning og formidling.
Philip Christoffer Tolloczko går fra rollen som leder for bachelor Oslo til instituttleder for Institutt for forebygging og etterretning.
Asle Makoto Sandvik går fra å være leder for bachelor Stavern til instituttleder for Institutt for fellesoperative fag, og dagens leder for etter- og videreutdanning Dag Mørk Sveaas blir instituttleder for etterforskning og påtale.
Beate Rødsand blir programansvarlig for bachelor og Inger Lise Holen blir programansvarlig for etter- og videreutdanning (EVU).
Johnny Steinbakk blir leder for kunnskapssenteret, men vil ha permisjon for å lede piloten Politiutdanning i Alta.