Nå er politiet ferdig på X

Etter 13 år på Twitter og X har politiet lagt ut sin siste melding på plattformen.

Publisert Sist oppdatert

– Takk for oss. I dag avslutter vi i Oslo PD vår publisering på X. Siden 2011 har vi publisert 90k meldinger til våre 550k følgere. Følg oss videre på Politiloggen app, skriver operasjonssentralen i Oslo på X, tidligere kalt Twitter. 

Operasjonssentralene til politiet går dermed over til sin egen app «Politiloggen» for å formidle informasjon til publikum.

– Tiden er inne

– Vi ser nå at tiden er inne for å avvikle operasjonssentralens tilstedeværelse på X. Med det tar vi eierskap til egne data og gir dem ikke til en kommersiell tredjepart, sier seksjonsleder Torgeir Haugen i Politidirektoratet i en pressemelding.

– Det er viktig at politioperativ informasjon blir tilgjengelig for alle – uten at innbyggerne må opprette en konto eller gi fra seg persondata for å få denne informasjonen, sier han.

Ifølge Haugen har 96.000 allerede lastet ned «politiloggen», der folk selv kan velge hvilke politidistrikter og kommuner de ønsker oppdateringer fra. 

Bytter til egen app

Politiet har siden september i 2011 benyttet seg av Twitter, senere kalt X, for å gi oppdateringer om hendelser fra politiets operasjonssentraler, men i dag slutter politiet å publisere meldinger på det sosiale mediet.

Nå bytter politiet ut X med sin egen app, «politiloggen» , som har vært tilgjengelig siden 24. juni.

Politiet blir dermed ikke underlagt plattformens skiftende og kontroversielle regler.

Dette ble den siste meldingen fra politiet i Agder på X, tidligere kalt Twitter.

Politiets siste melding på X

Tore Solberg (51) var den som startet politiets tilstedeværelse på Twitter, skriver VG. Han jobber i dag som seksjonsleder for politioperative fag i Agder politidistrikt, men var fra 2010 til 2023 operasjonsleder for politiet i Oslo. 

I dag fikk han også æren av å sende politiets siste melding på det sosiale mediumet, før de går over på Politiloggen. 

Dette er den siste meldingen fra politiet i Agder på X: 

«Det startet med et trafikkuhell på Ring 3. I dag, 13 år senere, er ringen sluttet. Grunnet mulig trafikale problemer med X, fortsetter vi nå på Politiloggen. Her kan det fortsatt dukke opp rullestoler i motgående kjøreretning, men sykepleiervorspiel er vi ferdige med.Politiet sier nå takk for følget på X! Vi er fortsatt på jobb, døgnet rundt, landet rundt, og vi vil fortsette med å informere publikum og media om hendelser og oppdateringer, om stort og smått. Vi håper dere følger oss videre på Politiloggen!
Tore Solberg». 

Omstridt

I juni i 2023 offentliggjorde Elon Musk begrensninger i appen, som gjorde at ikke-betalende brukere ikke kunne lese mer enn 1000 meldinger. Det ble omtalt som en kjempeproblem for offentlige etater som brukte tjenesten som hovedkanal for informasjonsdeling, blant annet av Kristine Foss i Norsk Presseforbund.

– I mangel på noe annet ble Twitter (nå X) valgt. Alle operasjonssentralene i politidistriktene bruker Twitter til å informere om hva som skjer, sa kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet til NTB i juli i fjor.

Politiet har hatt flere ulike kontoer på Elon Musks X, blant annet til ulike politidistrikt. Blant kontoene er Oslo operasjonssentral, Oslopolitiops på X, som i dag har over en halv million følgere på appen.

Powered by Labrador CMS