Konger på haugen

Rytterkorpset er en av de enhetene i politiet som får mye positiv tilbakemelding fra publikum. Ryttersjef Drude Fogh er ikke overrasket over rosen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi lever ikke av idealismen, sier ryttersjef Drude Fogh.

Hun leder kanskje den av enhetene i politiet som er mest synlig og åpne for publikum.

– Jeg blir aldri lei av å ri opp Karl Johan på 17. mai med tusenvis av barn rundt meg, sier Drude Fogh.

Politiforums utsendte fikk selv sjekke utsikten fra hesteryggen. Det er lett å føle seg som en konge når man sitter høyt og majestetisk på det enorme dyret.

Hardkjøret begynner

Ryttersjefen er ikke redd for å skryte av det hun mener er den mest åpne avdelingen i politiet, og peker på en rekke åpne omvisninger og besøk av foreninger, barnehager og skoleklasser.

Rytterkorpset har et tett og nært samarbeid med Sentrum og Grønland politistasjon og spesielt sommermånedene er de mest hektiske i året. Ryttersjef Drude Fogh mener samspillet medfører at publikum kan føle seg enda tryggere i gatebildet. I fjor inntraff flere hendelser hvor nettopp samarbeidet resulterte i mye positiv respons.

– En rytterekvipasje tilsvarer et sted mellom åtte og ti mann, for eksempel i et masseslagsmål. Så det er liten tvil om at arbeidet rytterkorpset gjør blir lagt merke til, sier Drude Fogh.

Rytterkorpset får mange direkte tilbakemeldinger og skal være publikums tjener nummer én. Ifølge ryttersjefen føler man seg litt som kongen på haugen når man sitter på en hesterygg.

– Hva er de viktigste oppgavene dere gjør?

– Vi skal være en kontaktskaper ut mot publikum. De må ha tillit til politiet og dessuten må vi være tilgjengelig for publikum. Med flere rytterekvipasjer kunne rytterkorpset bidratt i enda større grad. Det er liten tvil om at når rytterkorpset patruljerer oppover Karl Johan og i de kriminelle miljøene i Skippergata, så oser det respekt av de pretensiøse dyrene, svarer Drude Fogh.

Satsingsområder

Rytterkorpset har en rekke satsingsområder. Blant de viktigste er å videreutvikle POP-samarbeid med andre avdelinger samt en bedre prioritering mot gate- og restaurantvolden i sentrum.

– Dessuten er det viktig for oss å være en forebyggende tjeneste via praksiselever, omvisninger av skoler og barnehager samt utplasseringselver fra ungdomsskoler, sier ryttersjefen.

– Hva skal til for bli en god politimann eller kvinne i rytterkorpset?

– For å si det sånn; hos oss kan vi ikke sveive ned ruta med solbriller og skinnhansker og svare publikum. Hvilket signal gir det? Noe av det aller viktigste for oss er å være utadvendte og være flinke til å snakke. Jeg har i alle fall funnet ut man kommer langt med det, sier Drude Fogh og smiler.

– Hvordan er fordelingen av menn og kvinner hos dere?

– Vi nok en ganske kraftig overvekt av kvinner så vi vil gjerne ha flere menn.

Powered by Labrador CMS