Politisommer

Kim Anne Hiort: Toppturer og vannkrig med barnebarna er sommerens høydepunkter

– Jeg er født med overkant mye energi, så jeg må ha meg en joggetur hver dag, og ferie er ikke noe unntak, sier forfatter og politipensjonist Kim Anne Hiort.

FAVORITTSYSLER: For Kim Anne Hiort er det å fiske krabber fra brygga med barnebarna og ha vannkrig med dem etterpå, en av sommerferiens store høydepunkter. Her med barnebarnet Sophia på 11 år.
Publisert

Om politisommer

  • I Politisommer-spalten svarer kjente og ukjente folk fra politiet og justissektoren på spørsmål om sommeren og hverdagen.
  • Dagens gjest er: Kim Anne Hiort, forfatter og pensjonert politioverbetjent. 

I januar ga Kim Anne Hiorth ut boka «Politihjertet». Her forteller den nå pensjonerte politioverbetjenten om menneskene hun har møtt underveis i sin over 30 år lange karriere i politiet.

I etterkant av utgivelsen har «alle» villet ha en del av henne, og rettighetene til å lage TV-serie av boka er allerede solgt til The Oslo Company.

– Det er skikkelig stas og helt overveldende. Jeg hadde ikke trodd at boken skulle få så mye oppmerksomhet. Nå er det litt over fire måneder siden utgivelsen og enda kommer det journalister hit hver eneste uke for å lage reportasje, sier hun.

Hiort legger til at det er tydelig at hun har truffet en nerve med historiene fra et liv i uniform. 

– Hele høsten er nesten fullboket med foredrag for ulike etater og forsamlinger, og det er skikkelig morsomt, fortsetter hun.

– Hvem skal spille deg i TV-serien?

– Det er ikke bestemt ennå hvem som skal spille meg i hovedrollen, men jeg skal få være med på audition når skuespillerne skal vise seg frem, forteller Hiort.

Serien kan komme allerede til neste høst.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Jeg kjører båt, bader, soler meg, trener, går i fjellet, plukker bær og er sammen med familien, svarer politipensjonisten.

– Hvor reiser du på ferie?

– Hytta på Norefjell er favoritten, men drar også ofte til den store slekten i USA.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

– Jeg tror at det er veldig sunt å koble helt av både hodet og kroppen og ikke «måtte» gjøre noe hele tiden. Alle trenger å lade batteriene og puste med magen og kjenne at livet er bra.

– Hva er dine sommerfavoritter?

– Fiske krabber fra bryggen med barnebarna og ha vannkrig med dem etterpå. Ligge i en solseng og lese bok. Jeg er født med overkant mye energi, så jeg må ha meg en joggetur hver dag, og ferie er ikke noe unntak. Spise reker og drikke hvitvin i båten med mannen min Kjetil. Gå topptur i fjellet og se solnedgangen.

– Leser du e-post fra jobben i ferien?

– Ja.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

– Ja, det gjør jeg. Jeg elsker det jeg jobber med, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS