Politisommer

Lederen for justiskomiteen klarer ikke helt å skru av i sommerferien 

Helge André Njåstad satser på sol, bading og god mat i Europa i sommer, før han vender snuten hjem igjen. Her har han ambisjoner om å farte rundt i campingvognen sin.

DRAR TIL VARMERE STRØK: Leder for justiskomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad, håper også årets sommerferie byr på bading og sol.
Publisert

Om politisommer

  • I Politisommer-spalten svarer kjente og ukjente folk fra politiet og justissektoren på spørsmål om sommeren og hverdagen.
  • Dagens gjest er: Helge André Njåstad (Frp), leder for justiskomiteen på Stortinget.

 I midten av mars ble Helge André Njåstad (Frp) ny leder for justiskomiteen på Stortinget. De første månedene i lederstolen beskriver han som spennende og lærerikt.

– Jeg merker at dette er et felt med enorm interesse fra svært mange og alle innbyggerne i landet som møter på justissektoren i en eller annen form, så er det ofte det aller viktigste som skjer i livet deres akkurat da. Læringskurven har vært bratt, men heldigvis har jeg dyktige kollegaer og rådgivere som kan feltet og det finnes mange gode fagfolk i sektoren og blant tillitsvalgte som ønsker å bidra med innspill. Det setter jeg stor pris på, forteller han. 

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Jeg prøver å koble av med å lage mat og prøve å gjøre andre ting enn i hverdagen. Men å slappe av er jeg generelt dårlig på. Er man politiker så tenker man hele tiden fremover og nå er tankene våre plassert på 8. september 2025 og den viktige jobben som skal gjøres frem til det. fortsetter Njåstad. 

– Hvor reiser du på ferie?

– Det blir todelt i år. Først et par uker i Europa sammen med min sønn der vi forhåpentligvis får bada og sett sol og spist god mat. Så har jeg ambisjon om å farte rundt i Norge i en campingvogn jeg kjøpte i vinter, sier han. 

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

– Det er viktig å lade batteriene og få senka skuldrene litt, mener Njåstad. 

– Hva er dine sommerfavoritter?

– Jeg liker grilling av alle slags varianter. Ellers så er jeg svak for hjemmelaga drinker gjerne med norske jordbær. Og selvfølgelig hører sider fra Hardanger til sommeren, fortsetter politikeren. 

– Leser du e-post fra jobben i ferien?

– Ja. Jeg klarer ikke skru av så mye, innrømmer han.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

– Ja. Det gjør jeg alltid. Arendalsuka synes jeg er hyggelig for da får vi virkelig trent opp igjen debattskillsene igjen etter sommeren og treffe masse hyggelige folk, avslutter Njåstad. 

Powered by Labrador CMS