Oslo POlitiidrettslag har mange gode prestasjoner å se tilbake på i løpet av sine 100 år. Her fra landskamp mot England på Bislett i 1937, hvor Otto Berg hoppet 7,53 meter.

Oslo politiidrettslag 100 år: - At det er helsefremmende er det ikke tvil om

I hundre år har Oslo politiidrettslag bidratt til både hygge og bedret fysisk form hos ansatte i Oslo-politiet.

Publisert Sist oppdatert

I år er det 100 år siden Oslo politiidrettslag så dagens lys; 10. august 1920. Hundre år etter er Oslo politiidrettslag et av landets største bedriftsidrettslag, med ca. 1500 medlemmer.

- Jeg mener det er bra for politiet at vi prøver å fremme idrett og aktivitet. Jeg tenker at man trenger det nesten uansett hvor man jobber i politiet, sier Knut Vrålstad, leder for idrettslaget.

Knut Vrålstad, leder av Oslo politiidrettslag (t.h) og nestleder Sverre Øverjordet.

Han forklarer at de har som mål å aktivisere så mange som mulig, og aktivitetene skal være lystbetonte.

- Et av våre fremste mål er kanskje å få folk som sitter mye stille i aktivitet. At det er helsefremmende er det ikke tvil om. I dag er det kun spesialavdelinger innen politiet som det stilles fysiske krav til, men det er liten tvil om at alle som jobber i denne etaten, enten operativt eller på kontor, har behov for å holde seg i god fysisk form. Gjennom politiidretten kan man knytt viktige kontakter på tvers av de mange ulike tjenestestedene i Norge. OPIL er jo organisert under Norsk politiidrettslag, sier Vrålstad.

- Mange som hevder seg

100-årsjubileumet har ikke gått upåaktet hen, og på selve bursdagen 10. august var det en liten markering på politihuset.

Politimesterskapet på ski på Romerike i 1956.

- Vi hadde planlagt en større markering i parolesalen i politihuset på Grønland, men på grunn av koronasituasjonen måtte vi skrinlegge det. Vi hadde også planer om å ha flere konkurranser og sportsarrangementet, som stafetter, sykling og annet, og en jubileumsfest. Men det har vi utsatt, og vi håper å ta det opp igjen senere, sier Vrålstad.

I dag har Oslo politiidrettslag 14 ulike grupper med ulike idretter, alt fra bordtennis, ridning og innebandy, til fotball, friidrett, golf og volleyball.

- Vi har mange som hevder seg i bedriftsidretten, spesielt i bordtennis, styrkeløft og innebandy. På damesiden har OPILS damer har gjort det veldig godt og har vunnet flere seriemesterskap, sier Vrålstad.

Oslo politiidrettslags o-løpere under Sørlandssamlingen i 1992.

- Jeg må også legge til at flere av gruppene har bidratt til å møte ungdom flere steder, enten ved at man stopper og prater med den, eller spiller innebandykamper med dem. Da møter politiet dem på en litt annen arena. Det er en bra greie, sier han.

For alle

Etter mange år i politiidretten mener Vrålstad at det er vanskeligere å drive med politiidrett i dag enn tidligere.

- Før var det rett og slett mer tid til det. I dag har politiet veldig mange oppgaver, som gjør at man er veldig presset mange tjenestesteder. Det er ikke like lett å legge til rette for det, sier han.

Oslo politiidrettsforening har gjennom årene også hatt utøvere som har markert seg under ulike politimesterskap i Europa, Australia, Canada og USA, blant annet. Men Vrålstad presiserer at idrettslaget ikke er noen eliteforening.

Skiskyting er en populær gren, eller "pistollangrenn" som det ble kalt.

- Vi samler alt fra den jevne mosjonist til toppidrettsutøvere, sier han.

Fakta

  • Oslo politiidrettslag ble stiftet 10.august 1920. Idrettslaget ble først døpt Kristiania Politis Idrætsforening, men skiftet navn til Oslo Politis Idrettslag høsten 1924.
  • Idrettslaget har i dag nærmere 1500 medlemmer og 14 ulike undergrupper.
  • Driver trening innenfor disse idrettene: Ski/skyting, bordtennis, tennis, rytter, rinkbandy (skøyter), innebandy, fotball, friidrett, volleyball, styrkeløft, alpint, sykling, triatlon og golf.
Powered by Labrador CMS