Politidirektøren går av i 2025

Benedicte Bjørnland bekrefter i dag at hun ikke kommer til å søke en ny periode som politidirektør når åremålet hennes går ut i mars neste år.

Politidirektør Benedicte Bjørnland under PF-debatten under Arendalsuka tirsdag 13. august 2024.
Publisert Sist oppdatert

Når åremålet utløper i mars neste år, takker politidirektøren for seg.

− Mot slutten av en åremålsperiode er det naturlig å tenke på om tiden er inne for å la noen andre ta over, og jeg mener dette er et godt tidspunkt å slippe til nye krefter, sier Bjørnland i en melding på politiets intranett Kilden.

Meldingen kom en uke etter at Politiforum meldte at Bjørnland var i tenkeboksen om hun skulle gå løs på sitt andre åremål som politidirektør.

− Den 31. mars 2025 er åremålet ute. I god tid før det skal jeg ha formidlet ut hva jeg tenker, sa Bjørnland da.

30 år i politiet

Bjørnland kom til stillingen som politidirektør i 2019, etter sju år i sjefsstolen hos Politiets Sikkerhetstjeneste (PST). Før det har hun blant annet vært politimester i tidligere Vestfold politidistrikt.

− Det er en veloverveid, men samtidig vemodig avgjørelse. Jeg har vært i politiet siden 1993. Samfunnsoppdraget appellerer veldig sterkt til meg, og har sammen med gode kolleger vært en viktig drivkraft gjennom 30 år, sier Bjørnland til Kilden.

Det var Dagbladet som meldte nyheten først.

Store utfordringer

Mye har foeandret seg siden Bjørnland tiltrådte i 2019. I løpet av sine snart seks år som politidirektør, har hun måttet manøvrere politiet gjennom både en pandemi, et krigsutbrudd, et terrorangrep og en kraftig prisvekst som også har rammet etaten hardt.

− Å få jobbe med å lede og utvikle politiet i denne perioden har vært en svært givende oppgave. Det har vært en innholdsrik reise hvor jeg har fått tatt del i et fellesskap som utfører en viktig jobb på vegne av samfunnet, sier Bjørnland til Kilden.

Lyses ut i god tid

Stillingen som politidirektør vil rutinemessig bli utlyst i løpet av høsten.

− Åremålet som politidirektør vil utlyses i god tid før nåværende åremål utløper, men det er foreløpig ikke tatt stilling til eksakt tidspunkt, har senior kommunikasjonsrådgiver Andreas Bjørklund i Justis- og beredskapsdepartementet tidligere opplyst til Politiforum.

Politidirektøren selv understreker at hun nå har fullt fokus på jobben som politidirektør.

− Jeg har ikke tenkt for mye på hva jeg vil gjøre videre. Jeg har fortsatt mer å gi, og flere yrkesaktive år igjen, og ser frem til å utforske nye muligheter når den tid kommer, sier Bjørnland.

Powered by Labrador CMS