Politidirektøren i tenkeboksen om nytt åremål

Politidirektør Benedicte Bjørnland har ennå ikke bestemt seg for om hun vil søke om forlengelse av åremålet når dette utløper i mars neste år.

HAR IKKE BESTEMT SEG: Politidirektør Benedicte Bjørnland vil ikke svare på om hun vil søke forlengelse av eget åremål når dette utløper om få måneder. Her i samtale med PF-leder Unn Alma Skatvold (t.v.) i Arendal tirsdag. I bakgrunnen assisterende politidirektør Håkon Skulstad.
Publisert Sist oppdatert

Politidirektøren deltok tirsdag på en debatt i regi av Politiets fellesforbund (PF) på Arendalsuka

I forkant av debatten erkjente hun overfor Politiforum at hun ennå ikke har bestemt seg for om hun vil søke forlengelse av åremålet når dette utløper.

Usikkerhet

Benedicte Bjørnland har vært øverste sjef for norsk politi siden 2019.

− Den 31. mars 2025 er åremålet ute. I god tid før det skal jeg ha formidlet ut hva jeg tenker, sier Bjørnland til Politiforum.

Sitatet formidles via Politidirektoratets kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud, som ledsager politidirektøren til Arendal.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Etter hva Politiforum erfarer vet heller ikke justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) hva Bjørnlands konklusjon blir. 

Statsråden vil overfor Politiforum ikke kommentere saken.

Utlyses i høst

Stillingen som politidirektør vil rutinemessig bli utlyst i løpet av høsten.

— Åremålet som politidirektør vil utlyses i god tid før nåværende åremål utløper, men det er foreløpig ikke tatt stilling til eksakt tidspunkt, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver Andreas Bjørklund i Justis- og beredskapsdepartementet til Politiforum.

Politidirektør Benedicte Bjørnland må dermed søke sin egen jobb dersom hun ønsker å fortsette i nye seks år gjennom et nytt åremål.

Powered by Labrador CMS