Roser avtroppende politidirektør: - Hun har stått støtt

PF-leder Unn Alma Skatvold mener det er synd at Benedicte Bjørnland ikke fortsetter. 

Unn Alma Skatvold håper den nye politidirektøren også vil stå for at de ansatte er den viktigste ressursen i politiet.
Publisert Sist oppdatert

I går annonserte politidirektør Benedicte Bjørnland i en melding på Kilden, at hun ikke vil søke på en ny periode som politidirektør. Åremålet hennes går ut i mars. 

Meldingen kom en uke etter at Politiforum meldte at Bjørnland var i tenkeboksen om hun skulle gå løs på sitt andre åremål som politidirektør

Unn Alma Skatvold, leder i Politiets Fellesforbund, mener Bjørnland har vært bra for norsk politi. 

- Benedicte er en politidirektør PF har hatt et veldig godt samarbeid med. Hun kom inn som politidirektør midt i en av de største reformene politiet har stått i i nyere tid - inn i en pandemi - og deretter inn i ny sikkerhetspolitisk situasjon for Norge. Der har hun stått støtt, sier Skatvold. 

Hun legger til at gjennom hele denne tiden har Bjørnland trukket fram partssamarbeidet som noe av det viktigste for å klare alle disse ulike situasjonene. 

- En av de egenskapene jeg har satt mest pris på er at hun har holdt det hun har lovet når vi har blitt enige om noe. Det har bygget tillit og gjort samarbeidsforholdet vårt godt. Jeg har respekt for det valget hun nå tar, men synes det er synd at hun ikke fortsetter. Jeg mener Benedicte har vært bra for norsk politi, sier Skatvold. 

- Viktigste ressurs

- Hvilke ønsker har du for en ny politidirektør? 

- Jeg håper den som blir ny politidirektør tar med seg Benedictes slagord om at «Medbestemmelse er vaksinen i tøffe tider», og også vil stå for det som ofte sies om at de ansatte er den viktigste ressursen i politiet. De ansatte trenger å både vite og føle dette fremover, sier Skatvold. 

Bjørnland har vært politidirektør siden 2019. I en uttalelse på Kilden tirsdag sa hun at det å få jobbe med å lede og utvikle politiet i denne perioden har vært en svært givende oppgave. 

− Det har vært en innholdsrik reise hvor jeg har fått tatt del i et fellesskap som utfører en viktig jobb på vegne av samfunnet, sa Bjørnland til Kilden.

Lyses ut i god tid

Stillingen som politidirektør vil rutinemessig bli utlyst i løpet av høsten.

− Åremålet som politidirektør vil utlyses i god tid før nåværende åremål utløper, men det er foreløpig ikke tatt stilling til eksakt tidspunkt, har senior kommunikasjonsrådgiver Andreas Bjørklund i Justis- og beredskapsdepartementet tidligere opplyst til Politiforum.

Politidirektøren selv understreket i går at hun nå har fullt fokus på jobben som politidirektør.

− Jeg har ikke tenkt for mye på hva jeg vil gjøre videre. Jeg har fortsatt mer å gi, og flere yrkesaktive år igjen, og ser frem til å utforske nye muligheter når den tid kommer, sa Bjørnland.

Powered by Labrador CMS