Innleggsforfatteren mener det var et «billig politisk trekk» å fjerne politifolks særaldersgrense.

DEBATTINNLEGG

Regjeringens omstridte særaldersgrense-vedtak

Statsråden kunne i de minste innrømmet at våre politiske partier har funnet ut at AS Norge har pådratt seg for store utgifter. Dette må dekkes inn på en eller annen måte.

Publisert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Jeg leser med interesse om debatten mellom Politiets Fellesforbund ved Sigve Bolstad og Statsråd Torbjørn Røe Isaksen, om politifolks særaldersgrense. Jeg har lenge hatt sympati for partiet Høyre og Røe Isaksens som politiker. Jeg har til og med lagt min stemmeseddel i urnen, med støtte til partiet Høyre Derfor lar jeg meg provosere av Statsrådens nedlatende tone overfor Sigve Bolstad og hans argumenter mot å fjerne politiets særaldergrense. Jeg hadde vel håpet at en høyrestatsråd hadde valgt å være mer ærlig når han argumenterer for sitt syn.

Statsråden kunne i de minste innrømmet at våre politiske partier har funnet ut at AS Norge har pådratt seg for store utgifter. Dette må dekkes inn på en eller annen måte. Erfaring har vist meg at politikeres omtanke for politifolks ve og vel er et fenomen som sporadisk dukker opp, og da gjerne i forbindelse med et forestående valg.

LES OGSÅ: Særaldersgrense-saken: PF raser mot Politidirektoratet

Dette er vel kanskje forklaringen på at politifolks lønnsnivå ikke akkurat ligger i front på lønnsstatistikken. Politikernes godtgjørelser og goder kan jo ikke røres, da er det lettere å «selge» politifolks særaldergrense. Derfor var det et billig politisk trekk å fjerne denne «goden». I artikkelen svarer Statsråden nedlatende at han «føler seg sikker på at etaten vil håndtere dette på en utmerket måte».

La meg driste meg til å komme med et konstruktivt forslag til Statsråd Røe Isaksen; Bruk dine siste uker i statsrådstolen til å innføre forsøksordning på for eksempel fire år, hvor du innfører en nedre aldergrense på 60 år for de politifolkene som skal ivareta sikkerheten til de folkevalgte i inn og utland.

Da får du jo politipersonell med kvaliteter som du jo åpenbart verdsetter, som erfaring, godt humør og som i tillegg er runde både i sinn og form. Skulle dette eksperiment være vellykket, vil jeg ikke motsette meg at det startes forhandlinger med fagforeningen om at praksisen kan videreføres.

Skulle forsøket derimot vise seg å ikke være ubetinget en suksess, kan vi jo trøste oss med at våre folkevalgte er satt opp med varamann.

LES OGSÅ: Dagens regjering lurte over 200 000 med særaldersgrense, hva nå?

Avslutningsvis vil jeg ønske Røe Isaksen lykke til videre som pensjonert stortingsrepresentant. Dessverre ser det ut også partiet Høyre har sluttet seg til den norske politiske tradisjonen om gjenbruk av politiske «has beens». Noe som gjør at jeg ikke vil bli veldig overrasket hvis vi om ikke altfor fjern fremtid igjen vil få høre nytt om statsråden. Nyheten vil da sannsynligvis være at tidligere statsråd Torbjørn Røe Isaksen skal tiltre stilling som leder i ett eller annet offentlig foretak, der stillingsprofilen lukter av flybensin og bankett.

God Sommer.

LES OGSÅ: Stillingskodesaken – Et symptom på en mer autoritær arbeidsgiver

Powered by Labrador CMS