Tidligere Delta-sjef Helge Mehus forlater politiet

Mehus forlater stillingen som avdelingsdirektør i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) og begynner i det private næringslivet.

Advansias områdedirektør for sikkerhetsrådgivning, Jack Fischer Eriksen, sammen med Helge Mehus.
Publisert Sist oppdatert

Mehus hadde 25 år bak seg i Beredskapstroppen - hvorav de siste seks årene som leder - da han begynte som leder for livvaktseksjonen i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) i 2020

– Hovedårsaken er timing. Jeg har vært der så lenge at jeg tenkte at hvis jeg skulle gjøre noe annet, måtte jeg gjøre det nå. Og så tenkte jeg at hvis jeg ikke skulle jobbe der jeg gjorde, virket PST som en veldig spennende arbeidsplass. Så da den sjansen kom, med stillingen som sjef for livvaktene, kunne jeg ikke la den sjansen gå fra meg, sa Mehus til Politiforum i 2020.

Drøye fire år senere går veien ut av politiet. 

Mehus blir nå head of branch for analyse og sikring i selskapet Advansia.

– Etter å ha jobbet med sikkerhet i Beredskapstroppen og i PST på operativt og strategisk nivå er jeg nå svært motivert for å dele min kunnskap og mine erfaringer med Advansia sine kunder. Jeg ønsker å bidra med å styrke tryggheten i de enkelte virksomhetene, og dermed også skape et sterkere totalforsvar, sier Mehus i en pressemelding fra selskapet.

Mehus går med dette inn i stillingen til Arne Christian Haugstøyl, som før sommeren ble utnevnt til ny direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM).

Powered by Labrador CMS