UP-duo laget låt: – Folk var helt over seg. Det var kjempemoro

Et sosialt innslag på en parole har endt i monster-hitten «Fort gjort» fra Utrykningspolitiet (UP). Nå er låta tilgjengelig på flere strømmetjenester.

I STUDIO: UP-kollegene Håvard Eide (t.v.) og Martin Løvrød har spilt inn låten i musikkstudio i Trondheim.
Publisert Sist oppdatert

Noen ganger viser det seg at politifolk sitter på uante musikalske kvaliteter. Det kan komme godt med om man vil formidle trafikksikkerhet på nye og kreative måter, i dette tilfellet; en sang.

Vi må spole helt tilbake til høsten 2021 og en parole litt utenom det vanlige, for å fortelle om hvordan låta ble til. Da fremførte UP-kollegaene Håvard Eide og Martin Løvrød låta med tittel «Fort gjort», ved hjelp av blålys og røyk.

– Jeg fikk skrevet ned en brukbar tekst og presenterte den for makker Håvard. Han ville gjerne være med på fremførelsen, forteller Martin til politiets intranett Kilden.

Fikk raskt fans

Låten er tilgjengelig på flere strømmetjenester.

Det hører med til historien at Håvard Eide ikke er noen hvem-som-helst. 

Han er nemlig trommis i stjørdals-bandet «Malt». Låta ble tatt godt imot av kollegaene, og de fikk raskt fans blant både kollegaer og ledere.

– Folk var helt over seg. Det var kjempemoro, fortsetter Martin.

Låta var i utgangspunktet kun ment som et humoristisk innslag til internt bruk, men den var så bra at flere mente den måtte ut til folket. Distriktsleder Anders Sjøtrø var med på notene, og dermed ble det satt av tid til studioinnspilling.

Byr på seg selv

Låtskriver Martin er vant til å by på seg selv, og tar gjerne i et tak i sosiale settinger for å skape god stemning. Han elsker å rime og lager catchy refreng. Låta gikk fra god til bedre, da originalteksten ble noe modifisert og melodien skrevet om. Alt måtte klaffe da kollegaene skulle innta studio. Og nå er sangen ute og klar til å lyttes til av Norges befolkning. Innspillingen ga mersmak for de to UP-ansatte, selv om de ikke kommer til å satse på en karriere innen musikk helt enda.

– Det var møysommelig og veldig artig jobbing, sier Martin til Kilden.

Særlig refrenget fester seg fort om han hører på sangen.

– Låta har blitt catchy, særlig refrenget, den gir positiv energi. Også er det en moral her: At det både er fort gjort å miste førerkortet, men også fort gjort å overholde trafikkreglene, legger han til.

Powered by Labrador CMS